Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ny seger för succélaget Mjällby

Nya ungdomliga Mjällby fortsätter spela fotboll i övertygande stil. 2–1-segern hemma mot Helsingborg betydde säsongens fjärde allsvenska seger och innebär fortsatt toppkänning i tabellen.
Fotboll • Publicerad 1 maj 2022
Mjällbys unga lag besegrade Helsingborg i allsvenskan.
Mjällbys unga lag besegrade Helsingborg i allsvenskan.Foto: Johan Nilsson/TT

Efter fjolårets allsvenska nionde plats tappade Mjällby flera av de spelare som frekvent förekommit i startelvan. Lägg därtill att viktiga anfallsspelaren Jacob Bergström, nio allsvenska mål i fjol, återfinns på de långtidsskadade spelarnas lista. 18-åringarna Noah Persson respektive Otto Rosengren, den sistnämnde son till förre storspelaren Patrik ”Bagarn” Rosengren, har båda klivit in som ordinarie startspelare.

– Det är kul. Vår snittålder är inte jättehög, men vi löser det bra. Vi får mycket hjälp av de äldre, säger Otto Rosengren.

Annons

– Noah Persson och Otto Rosengren tar för sig och är skickliga fotbollsspelare på allsvensk nivå, tycker Mjällbys 35-årige lagkapten David Löfquist.

Slagit tippade topplag

Men trots minskad allsvensk rutin i laguppställningen har Mjällby presterat en säsongsinledning som överraskat många. Laget har besegrat tippade topplag som Elfsborg och Djurgården samt hållit nollan bakåt i fyra av sex matcher.

Nykomlingen Helsingborg tog ledningen i den 26:e minuten, tack vare ett högklassigt avslut från Armin Gigovic. Men bara några minuter senare rann Mjällbys mittback Carlos Gracia igenom gästernas försvar och placerade säkert in Mjällbys kvitteringsboll.

I den andra halvleken kändes doften av kryss allt starkare för varje minut som spelades.

– En match med många olika ansikten, ganska jämn match, säger Helsingborgs tränare Jörgen Lennartsson.

Nwankwo avgjorde

Men så bytte Mjällby in Silas Nwankwo – även han 18 år ung. I den 83:e minuten satte den nigerianske talangen full fart från egen planhalva, sprintade ifrån Helsingborgs försvar och rullade kyligt in Mjällby segermål.

– Han gav oss något som han hade tillgängligt på repertoaren, säger Mjällbys tränare Andreas Brännström om den soloprestation som gav segermålet.

Målet var Silas Nwankwos andra i allsvenskan.

– Att lämna honom en mot en är lite riskabelt, säger David Löfquist och tänker på Nwankwos snabbhet.

Ännu en gång denna vår visade sig Mjällby vara starkast till slut.

– Så har det varit i varje match här hemma. Vi har varit ganska svaga i första halvlek, men jobbat oss in i matcherna och avgjort i andra halvlek, säger Otto Rosengren.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons