Sport

Officiellt: Marcus Lantz tar över Mjällby

Hällevik Artikeln publicerades

Det blev som Bladetsporten tippade. Marcus Lantz tar över som ny huvudtränare för allsvenska Mjällby AIF. Kontraktet gäller 1+1 år.

Marcus Lantz, senast tränare för damallsvenska Kopparbergs/Göteborg.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Marcus Lantz, senast tränare för damallsvenska Kopparbergs/Göteborg.

Klubben skriver på sin webbsajt att man den senaste veckan genomfört ett intensivt men noggrant rekryteringsarbete för att hitta bästa möjliga tränarlösning inför 2020 men även på lång sikt för klubben. Och från och med januari är det alltså 44-årige Lantz som är klubbens huvudtränare.

Han är född och uppvuxen i Bromölla, en halvmara från Strandvallen. Spelarkarriären känner säkert de flesta av er till. Han har exempelvis representerat lag som Helsingborg, Torino, Hansa Rostock och Bröndby IF.

Efter att han avslutade sin aktiva karriär 2012 i Landskrona BoIS styrde han skutan till Örgryte IS 2013. De senaste två säsongerna har Marcus varit huvudtränare för Kopparbergs/Göteborg FC i damallsvenskan där man tagit två raka andraplatser och vinst i Svenska Cupen som resulterade i Europaspel mot Bayern München.

Klubbchef Fredrik Danielsson säger så här till Mjällby AIF:s webbsajt:

– Marcus var ett av namnen som kom upp tidigt. Dels har han en lokal anknytning och vet vad Mjällby AIF står för och handlar om men har även visat att han är en väldigt duktig fotbollstränare som ställer höga krav på sin omgivning men också är beredd att arbeta hårt för att nå resultat.

– Marcus imponerade sedan på oss under vårt möte med honom förra veckan. Han kommer stå för en stor grad av disciplin, vilja och struktur i seniorverksamhetens arbete. Hans tankar kring hur vi ska spela och träna fotboll stämmer väl överens med de framgångsfaktorer vi haft de senaste åren.

– Vi tror att Marcus förmåga och vilja att vinna fotbollsmatcher och sin hunger och iver att lägga ner ett hårt arbete är delar som kommer passa bra in hos oss i Mjällby AIF. Marcus har även visat en stor nyfikenhet om hur föreningens akademi- och ungdomsverksamhet fungerar vilket vi ser som en mycket god egenskap som huvudtränare.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.