OIK tog inte kampen – då blev det förlust

Då blev det inte heller några poäng mot Jonstorps IF i matchen i hockeytvåan.
Oskari Halme blev målskytt för OIK.Foto: Staffan Lindbom
Ishockey, hockeytvåan

Jonstorps IF–Olofströms IK 7–3 (2–2, 2–1, 3–0)

Målen, Olofströms IF: Linus Lindsjö, Oskari Halme, David Norrman.

Publik: 210.

Det var Olofströms IK som fick in den första pucken i nätmaskorna. Matchen var fyra minuter gammal när Linus Lindsjö gjorde 0–1. Sedan kom dock två raka mål från Jonstorp innan Oskari Halme kunde kvittera ett par minuter före pausvilan.

– Den första perioden var ganska okej, säger Reine Rydberg.

OIK kom dock i underläge igen, men med fem minuter kvar av den andra perioden gjorde David Norrman 3–3. Jonstorp skulle ändå få in en puck till, denna gång i powerplay, och inför den tredje perioden var det OIK som låg under med 3–4.

– Vi var lite tunna och blev straffade.

I mitten av den tredje perioden blev det ännu jobbigare för OIK. Då kom 5–3 till Jonstorp som dessutom spädde på till 6–3 någon minut senare.

– Det var några billiga mål på slutet.

– Det var erfarenheten som saknades. Vi gjorde inte rätt saker och vi vek ned oss, säger Rydberg som såg spelare göra felval vid tillfällen i matchen.

– Vi valde att passa i stället för att skjuta och skjuta i stället för att passa.

Det som OIK-tränaren saknade mest var dock kampviljan.

– Vi gick inte in i närkamperna. Vi tog inte kampen.