Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Omark tackar nej till VM: "Säsongen är över"

Det blev inget SM-guld för Linus Omark.
Och han är inte inställd på att fortsätta säsongen med VM-spel.
Däremot öppnar Färjestads backstjärna Theodor Lennström för det.
ishockey • Publicerad 12 maj 2022
Linus Omark kommer inte spela VM.
Linus Omark kommer inte spela VM.Foto: Pär Bäckström/TT

Den svenska ishockeysäsongen är över efter Färjestads 3–0-seger mot Luleå i den sjunde och avgörande finalmatchen.

Redan på lördag spelar Tre Kronor sin första match i VM i Finland, mot Österrike, och förbundskapten Johan Garpenlöv har öppnat för att spelare från finallagen kan tillkomma.

Annons

Men Linus Omark lär inte bli en av dem. På den raka frågan om han kan tänka sig att fortsätta säsongen med VM-spel svarar han:

– Säsongen är över för mig. Jag behöver semester, säger han.

Färjestads lagkapten Linus Johansson är ett annat tänkbart namn. Centern, som spelade OS med Tre Kronor i februari, hade däremot svårt att svara på frågan om han kan tänka sig VM-spel.

Johansson var inte enbart segeryr efter slutsignalen, han kände dessutom av den tackling han fick i början av första perioden mot Luleå som gjorde att han blev liggandes på isen i några sekunder innan han kunde resa på sig.

– Jag mår inte skitbra i huvudet, ska jag vara ärlig och säga. Efter tacklingen i första perioden. Men vi får se. Jag vet inte, säger han.

En som däremot öppnar för VM-spel är Theodor Lennström. Han var poängbäst av Färjestads backar i slutspelet och även han var med i Tre Kronors OS-trupp i Peking.

– Det är klart, det är en dröm om att spela VM. Sen får vi se, det är inte upp till mig utan det är upp till andra. Vi får se vad som händer, säger han.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons