Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Överklagan avslås – boxningsval redan avgjort

Boxning • Publicerad 13 maj 2022
Överklagan avslogs och därmed finns bara en kandidat till ordförandeposten i Internationella boxningsförbundet. Arkivbild.
Överklagan avslogs och därmed finns bara en kandidat till ordförandeposten i Internationella boxningsförbundet. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Idrottens skiljedomstol Cas har, enligt AP, avslagit begäran från de uteslutna kandidaterna till Internationella boxningsförbundet Iba om att skjuta upp valet till ordförande- och styrelseposterna.

Därmed går Iba till ordförandeval med enbart en kandidat – den sittande Umar Kremlev, Ryssland.

Annons

Valet av ordförande för de kommande fyra åren genomförs på lördagen.

Bland de totalt fem kandidater som stoppas finns nederländaren Boris van der Vorst, som kandiderade till ordförande, och Svenska boxningsförbundets ordförande Per-Axel Sjöholm. Sverige och ett antal andra västnationer har gått samman för att jobba för att boxningen ska få vara med på OS-programmet.

Enligt Sjöholm har de fem kandidaterna uteslutits på grund av falska anklagelser. Han sade till TT på torsdagen att om Kremlev väljs till ordförande kommer Internationella boxningsförbundet att ta bort boxningen från OS-programmet.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons