Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kanada och USA i väntad VM-final

Det blir en väntad final i damernas VM i ishockey. USA och Kanada gör upp om guldet.
Ishockey • Publicerad 3 september 2022
Kanada möter USA i VM-finalen.
Kanada möter USA i VM-finalen.Foto: Henning Bagger/Ritzau/TT

USA städade i sin semifinal undan Tjeckien med otroliga 10–1.

Drygt tio minuter in i matchen hade USA redan gått ifrån till 3–0, och innan den första perioden var slut hade man utökat till smått förnedrande 6–0.

Annons

Två av dem stod inte oväntat Hilary Knight för – Knight som gjort flest poäng någonsin i VM-historien. I den här matchen var hon dock inte bästa poänggörare. Taylor Heise stod för två mål och tre assist när USA seglade mot ännu en VM-final.

Kanada hade det inte riktigt lika lätt, men hade samtidigt inga problem att säkra sin biljett till finalen. Schweiz besegrades med 8–1.

USA och Kanada har dominerat sporten sedan den första VM-turneringen avgjordes 1990. Den enda turneringen där det inta varit de två grannländerna som mötts i finalen var 2019 när Finland skrällde sig till ett silver på hemmaplan, efter att ha förlorat mot USA med 1–2 i finalen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons