Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Overmars lämnar Ajax efter skandalen: ”Skäms”

Marc Overmars lämnar Ajax med omedelbar verkan.
Bakom beslutet ligger flera olämpliga meddelanden till kvinnliga medarbetare.
Fotboll • Publicerad 7 februari 2022
Marc Overmars. Arkivbild.
Marc Overmars. Arkivbild.Foto: Salvatore Di Nolfi/AP/TT

Beslutet att lämna klubben omgående togs tillsammans med Ajax vd Edwin van der Sar.

De olämpliga meddelandena till kvinnliga kollegor har skickats under en längre tid.

Annons

– Jag skäms. Förra veckan konfronterades jag med rapporter gällande mitt beteende och hur det uppfattats av andra. Tyvärr insåg jag inte att jag gick över gränsen med det här, men det har blivit tydligt för mig de senaste dagarna, säger Overmars i en kommentar på klubbens hemsida.

– Plötsligt kände jag en enorm press. Jag ber om ursäkt, framför allt för någon som har min position – det här beteendet är oacceptabelt. Jag inser det nu också, men det är för sent. Jag ser inget annat alternativ än att lämna Ajax. Det här har även en stor påverkan på min privata situation, därför ber jag alla att lämna mig och min familj i fred.

Overmars, som själv spelade för klubben mellan 1992 och 1997, har varit Ajax fotbollsdirektör sedan 2012.

– Jag och Marc har spelat tillsammans sedan i början av 90-talet, först i Ajax och sedan i landslaget och vi har varit kollegor här i Ajax i nästan tio år nu. Det har nu fått ett abrupt slut. Vi arbetar för något väldigt bra här i Ajax, så den här nyheten slog ner som en bomb för alla som bryr sig om Ajax, säger van der Sar.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons