Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Pengaregn över Ymer – enkelt vidare

Tennisstjärnan Mikael Ymer är vidare till den andra rundan av Wimbledon.
Ymer, rankad 59:e i världen, besegrade slovaken Alex Molcan i tre raka set, 6–3, 6–3, 6–4.
Segern gör att han kammar hem motsvarande 1,2 miljoner kronor, enligt Aftonbladet.
Tennis • Publicerad 3 juli 2023
Mikael Ymer lekte sig vidare i Wimbledon.
Mikael Ymer lekte sig vidare i Wimbledon.Foto: Alberto Pezzali AP/TT

Den 24-årige svensken spelade stundtals briljant tennis på bana fem på All England Club strax utanför Londons stadskärna. I de två första seten hade Molcan, 83:e på världsrankningen, inte mycket att sätta emot.

Men i det tredje blev det svårare för Ymer där Molcan hade flera starka slag – men Ymer kunde ändå vinna och ta sig vidare. För segern får svensken drygt 1,2 miljoner kronor. Hade han åkt ut så hade han fått 750 000 kronor, enligt Aftonbladet.

Annons

Annars bjöd första dagen av grand slam-turneringen inte på några skrällar – däremot mycket regn som gjorde att matcherna sköts upp ett par timmar.

Ruud: "Spela utan press"

Novak Djokovic hade inga bekymmer med att besegra argentinaren Pedro Cachin med tre raka set, 6–3, 6–3, 7–6.

– Det var frustrerande, inte bara för oss, utan även för publiken. Vi spelare ville spela bra tennis men förutsättningarna var inte optimala, det var halt, sade Djokovic efter segern apropå vädret.

Norges tennisstjärna Casper Ruud är vidare efter att ha slagit fransmannen Laurent Lokoli med 3–1 i set (6–1, 5–7, 6–4, 6–3).

– Jag kommer att spela utan press, och ska försöka njuta i stället av varje ögonblick jag får på den här turneringen, säger Ruud.

Venus skadade knät

På damsidan är världsettan Iga Swiatek från Polen, som nyligen vann Franska mästerskapen, vidare efter att ha städat av kinesiskan Zhu Lin i två raka set (6–1, 6–3).

För tennislegendaren Venus Williams blev det ingen rolig måndag. 43-åringen, som fick wild card till turneringen, halkade och vred knät i det första setet. Williams, som har vunnit Wimbledon fem gånger, skrek ut sin smärta och fick läkarvård. Efter en stund kunde hon fortsätta matchen – som slutade i förlust. På centercourten vann ukrainskan Elina Svitolina i två raka set, 6–4, 6–3.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons