Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Populär turnering måste flytta

Här är nästa idrottsevenemang som får stryka på foten.
Tjejcupen, IFK Karlshamns årligen återkommande fotbollshöjdare, ställs in.
Fotboll • Publicerad 19 mars 2020
Det blir ingen rivstart på fotbollssäsongen för de många lagen som brukar finnas med i Tjejcupen. IFK Karlshamn tvingas ställa in.
Det blir ingen rivstart på fotbollssäsongen för de många lagen som brukar finnas med i Tjejcupen. IFK Karlshamn tvingas ställa in.Foto: Bo Åkesson

”När vi summerar förutsättningarna och dynamiken i utvecklingen för att kunna genomföra tjejcupen 2020 inser vi att vi gemensamt står inför en övermäktig utmaning” skriver IFK:s ordförade Per-Ola Johansson i ett pressmeddelande.

De mest långväga gästerna från Danmark släpps exempelvis inte ens i landet under rådande omständigheter.

Annons

Desutom finns det fler frågetecken:

”Utöver detta krävs det att vi serverar mat till tjejerna i vår närbelägna skola och att vi klarar alla andra logistiska uppgifter på ett sätt som inte i något avseende kan klandras som oaktsamhet i den svåra smittsituation som samhället befinner sig i.”

Därför kommer cupen att skjutas på framtiden. Målsättningen är att spela den under hösten, veckorna 41–43.

Jerry NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons