Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Porsche bekräftar: Inget samarbete med Red Bull

Biljätten Porsche såg länge ut att gå med i formel 1 som motortillverkare för Red Bull då sporten ska bli grönare till 2026.
Nu bekräftar Porsche på sin hemsida att så inte blir fallet.
Formel 1 • Publicerad 9 september 2022
Det blir inget motorsamarbete mellan Porsche och Red Bull. Arkivbild.
Det blir inget motorsamarbete mellan Porsche och Red Bull. Arkivbild.Foto: Luca Bruno/AP/TT

Till 2026 ska formel 1-bilarna bli 50 procent eldrivna och allt bränsle ska vara förnybart. Det lockade Audi och Porsche så pass mycket att de ville gå in som motortillverkare och fick dessutom grönt ljus av F1-kommissionen.

I augusti kom det definitiva beskedet att Audi går in som motortillverkare – det är ännu inte avslöjat för vilket stall – men nu kommer en tvärvändning för Porsche.

Annons

"Under de senaste månaderna har vi pratat med Red Bull om en möjlighet för oss att gå med i formel 1. Vi har nu tillsammans kommit överens om att dessa samtal inte längre kommer att fortsätta", skriver biljätten på sin webbplats.

Vidare meddelar de att utöver motorsamarbetet ville man åt ett stallpartnerskap på lika grunder, där bilmärket enligt F1-sajten wtf1 skulle få 50 procent av ägarskapet. Det var något som Red Bull inte kunde erbjuda och därför drar nu Porsche sig ur förhandlingarna.

De meddelar där emot att man kommer undersöka andra möjligheter och att F1 fortfarande är högintressant.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons