Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Postecoglou ny tränare i Tottenham

Ange Postecoglou blir ny tränare för Tottenham. Postecoglou har skrivit på ett fyraårskontrakt och blir den första australier att träna ett Premier League-lag, uppger Londonklubben på sin hemsida.
Fotboll • Publicerad 6 juni 2023
Ange Postecoglou är klar som ny huvudtränare för Tottenham.
Ange Postecoglou är klar som ny huvudtränare för Tottenham.Foto: Michal Dyjuk/AP/TT

Efter två säsonger som huvudtränare för den skotska mästarklubben Celtic tar 57-åringen över Tottenham från den första juli.

"Ange har en positiv mentalitet och en snabb, attackerande spelstil. Han har en stark meritlista i att utveckla spelare och en förståelse för vikten av länken till akademin - allt det är viktigt för vår klubb. Vi är glada över att ha Ange med oss när vi förbereder oss för den kommande säsongen.", säger Tottenhamordföranden Daniel Levy i ett pressmeddelande.

Annons

Tottenham sparkade tidigare i år Antonio Conte, och har sedan dess haft två temporära lösningar i form av Cristian Stellini och Ryan Mason. Laget slutade åtta i Premier League.

Svenske Dejan Kulusevski har spelat i Tottenham sedan januari 2022 men i och med sommarfönstret tar lånekontraktet slut och svensken återgår till Juventus om inte Tottenham köper loss honom.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons