Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Premier League bryter ryskt tv-avtal

Fotboll • Publicerad 8 mars 2022
Harry Kane och Dejan Kulusevski i måndagens 5–0-kross mot Everton. Nu bryter Premier League sitt avtal med sändande ryskt tv-bolag.
Harry Kane och Dejan Kulusevski i måndagens 5–0-kross mot Everton. Nu bryter Premier League sitt avtal med sändande ryskt tv-bolag.Foto: Ian Walton/AP/TT

Ligan och klubbarna enades på tisdagen om att bryta avtalet med det ryska tv-bolag som sänder Premier League, Rambler (Okko Sport), med omedelbar verkan. Det meddelar Premier League i ett pressmeddelande.

Dessutom kommer ligan att donera en miljon pund, omkring 13 miljoner kronor, för att hjälpa människorna i Ukraina, en summa som kommer att gå till de som är i akut behov av hjälp.

"Ligan fördömer starkt Rysslands invasion av Ukraina. Vi uppmanar till fred och våra tankar går till alla som påverkas", står det i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons