4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

"Barca" hakar på i La Liga-toppen

Barcelona krossade Sevilla med 3–0 på bortaplan. Resultatet innebar att den katalanska storklubben är tvåa i La Liga, två poäng efter serieledande Real Madrid.
Fotboll • Publicerad 3 september 2022
Robert Lewandowski, i mitten, firar sitt 2–0-mål i segermatchen mot Sevilla.
Robert Lewandowski, i mitten, firar sitt 2–0-mål i segermatchen mot Sevilla.Foto: Jose Breton/AP/TT

Storsatsande Barcelona ställdes mot Sevilla på bortaplan. Sevilla jagade sin första seger för säsongen, medan "Barca" hade siktet inställt på sin tredje raka.

Det var hemmalaget som inledde matchen bäst. Anförda av nyförvärvet Isco radade Sevilla upp målchans efter målchans, och till slut fick man även bollen i nät.

Annons

Erik Lamelas fullträff dömdes dock bort för offside. Det väckte Barcelona, och i den 21:a minuten tryckte Raphinha in 1–0 till bortalaget. Målet var den brasilianska ytterns första i La Liga. En kvart senare ökade Robert Lewandowski på till 2–0.

Strax efter paus satte mittbacken Eric García trean. Därefter spelade Barcelona enkelt av matchen, och tränaren Xavi passade på att rotera rejält i laget. Bland annat genom att byta ut Lewandowski.

Segern innebär att Barcelona har två poäng upp till serieledande Real Madrid efter fyra omgångar. Sevilla å sin sida har endast tagit en poäng på fyra matcher.

Real Madrids första hemmamatch

De enda lagen med full pott efter tre La Liga-omgångar, Real Madrid och Real Betis, ställdes mot varandra i omgång fyra. Matchen var Real Madrids första hemmamatch den här säsongen på grund av renovering av Santiago Bernabéu. Arenan väntas dock vara helt färdigrenoverad först i början av 2023.

Det var också det vitklädda hemmalaget som började matchen bäst.

Brasilianaren Vinícius Júnior lyfte vackert in 1–0, efter en djupledsboll signerad David Alaba, redan i den 9:e minuten.

Fingertoppskänsla

Real Betis kom dock tillbaka. Redan i den 17:e minuten kvitterade laget genom sin offensiva kreatör Sergio Canales. Den 31-åriga spanjorens halvvolley-avslut letade sig in mellan Thibaut Courtois ben i Real-målet. Den tidigare Real Madrid-spelaren valde dock att inte fira målet.

I andra halvlek visade Real Madrids tränare Carlo Ancelotti prov på fingertoppskänsla. Italienaren bytte in uruguayanen Federico Valverde i den 63:e minuten. En minut senare satte Rodrygo 2–1 till Real Madrid. Assist? Just det, Valverde.

Segern innebär att Real Madrid är obesegrade efter fyra omgångar och toppar tabellen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.