Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Reinebo efter guldet: "Betyder oerhört mycket"

21-åringe Walter Wallberg var iskall och vann ett skrällartat OS-guld i puckelpistfinalen.
Det blev Sveriges första medalj på vinter-OS i Peking.
Freestyle • Publicerad 5 februari 2022
SOK:s verksamhets Peter Reinebo. Arkivbild.
SOK:s verksamhets Peter Reinebo. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Efter missade medaljchanser i både skidor och skiathlon kom till sist Sveriges första medalj. Och inte vilken som helst, utan ett guld bärgade puckelpiståkaren Walter Wallberg hem.

– Vi hade bra chanser på tre idrotter idag så vi hade en förhoppning på Walle, han har ju bra "record", men det var otroligt kul att det gick hem, säger Peter Reinebo.

Annons

En bra start på spelen – som kan inspirera hela truppen.

– En medalj första riktiga tävlingsdagen betyder oerhört mycket och ett guld är något alldeles extra. Det ger energi och glädje till alla, det kan vi vidare ifrån.

Sverige har aldrig tidigare tagit medalj i puckelpist på OS. Det bästa resultatet – fram till i dag – var från Turin-OS 2006 då Sara Kjellin slutade fyra. Sporten var däremot med på OS-schemat i Calgary 1988, som uppvisningssport, och det "testeventet" vanns av Sveriges Håkan Hansson.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons