Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Rögle vann i OS-stjärnornas frånvaro

I OS-stjärnornas frånvaro klev Leon Bristedt fram och visade vägen när Rögle närmade sig tabelltoppen.
Ishockey • Publicerad 7 februari 2022
Leon Bristedt. Arkivbild.
Leon Bristedt. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Efter två 1–4-förluster i följd tog Rögle sin första trepoängare för året när de i torsdags bortabesegrade tabelljumbon Djurgården.

Men inför dubbelmötet hemma mot Timrå (måndag och tisdag) kvarstod frågetecknet; hur mycket saknar laget OS-spelarna Adam Tambellini och Dennis Everberg?

Annons

De båda stjärnspelarna var inför måndagens match nummer ett och två i Rögles interna skytteliga, och hade svarat för nästan en tredjedel av lagets mål.

Efter en händelsefattig förstaperiod verkade svaret bli “mycket”.

Mållös första period

Medan Rögle jagade toppkonkurrenterna Skellefteå och Luleå, kämpade Timrå denna kväll för att närma sig Malmö, fyra poäng framför i tabellen och på platsen ovanför kvalspel. Men för att lyckas behövde man bryta en dyster svit. Timrå hade förlorat sju raka matcher på bortais, senast mot Växjö och Örebro.

– På slutet har vi ändå varit stabila och det har stått och vägt i matcherna ända in i slutet. Ett tag var disciplinen kass men det tycker jag vi fått ordning på och de senaste matcherna har vi varit rejälare och blockat flera skott, och jag tycker snarare vi haft oflyt både i Växjö och Örebro, sade tränare Fredrik Andersson till C More inför matchen.

Och stabila var man också i en förstaperiod som slutade 0–0.

I andra perioden vred Rögle upp intensiteten och fick omgående chansen att spela powerplay, ett format där Tambellini och Everberg så långt under säsongen gjort hälften av lagets mål. Men inte heller med en man mer på isen lyckades man hitta rätt.

Bristedt satte segermålet

I alla fall inte första gången.

Men Rögle förde nu matchen och när man halvvägs in i mellanakten åter fick chansen prickade Leon Bristedt in 1–0.

Vid underläge 0–1 har Timrå inte en enda gång tidigare under säsongen lyckats vända och ta tre poäng.

Trots en kraftfull slutforcering lyckades man inte heller denna gång. Christoffer Rifalk i Röglemålet storspelade och såg därmed till att gästernas förlustsvit fortsatte och att Rögle kan ta sikte på förstaplatsen i tabellen.

Annons

Bristedts mål blev matchens enda.

– Jag hade ljugit om jag sagt att vi inte behöver Adam (Tambellini) och Dennis (Everberg). De spelar OS av en anledning, de är riktigt duktiga hockeyspelare. Men under en säsong tappar man spelare på grund av skador och landslagssamlingar, då får andra spelare en möjlighet att kliva fram och bygga självförtroende. Så det kan vara positivt för en grupp. Nu har vi vunnit två matcher utan dem och vi siktar på tre raka.

För Timrå fortsätter utflykten med tisdagens match i Catena Arena. Därefter gästar man Färjestad och Luleå innan det är dags att bege sig hemåt. Laget har inte vunnit på bortais sedan den 27 november.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons