Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Rögle värvar tjeckisk OS-back

Ishockey • Publicerad 14 februari 2022
Rögle har värvat den tjeckiske backen Vojtech Mozik (tvåa från höger). Här ses han i Tjeckiens match mot Schweiz under den pågående OS-turneringen i Peking. Arkivbild.
Rögle har värvat den tjeckiske backen Vojtech Mozik (tvåa från höger). Här ses han i Tjeckiens match mot Schweiz under den pågående OS-turneringen i Peking. Arkivbild.Foto: Matt Slocum/AP/TT

Topplaget Rögle förstärker på backsida. Den tjeckiske OS-backen Vojtech Mozik har skrivit på för den resterande delen av SHL-säsongen och kommer närmast från KHL-klubben Admiral Vladivostok, uppger Ängelholmsklubben på sin hemsida.

Mozik har spelat i SHL tidigare – försvararen tillhörde Färjestad i knappt en och en halv säsong innan han lämnade för spel i den kinesiska KHL-klubben Kunlun Red Star i december 2020.

Annons

"Vojtech är en bevisad elitback som redan är bekant med SHL. Vi ser fram emot att Mozik ansluter för resterande delen av säsongen och jag vet att han kommer stärka vår redan starka backuppsättning när vi går för att vinna den sista matchen i slutspelet", säger Rögles sportchef Chris Abbott.

Mozik har tidigare tillhört New Jersey Devils organisation, men fick nöja sig med sju NHL-matcher säsongen 2015–2016.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons