Bristedt hade show när Rögle slog Timrå – igen

Två segrar på ett dygn – mot samma motstånd.
Rögle vände underläge 0–2 till seger 5–3 hemma mot Timrå i SHL-ishockeyn. Leon Bristedt var segerregissör med två mål och tre assist.
Ishockey • Publicerad 8 februari 2022
Leon Bristedt låg bakom allt när Rögle besegrade Timrå med 5–3. Arkivbild.
Leon Bristedt låg bakom allt när Rögle besegrade Timrå med 5–3. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Desto värre ser det ut för Timrå. Bottenlaget har förlorat nio bortamatcher i rad och har tre poäng upp till Malmö ovanför kvalstrecket. Som om inte det vore nog har Timrå dessutom spelat två matcher fler.

På måndagskvällen förlorade laget en målfattig tillställning mot Rögle med 0–1 på Catena Arena i Ängelholm. Mindre än ett dygn senare var de tillbaka på samma plats, mot samma motstånd – men revanschen uteblev.

Den största orsaken till det stavas Leon Bristedt, som hade stor show på isen. Den 26-årige forwarden var inblandad i allt och svarade för två mål och tre assist.

– Jag tror aldrig jag har gjort det, inte vad jag vet i alla fall. Det är kul, ibland har man såna kvällar, säger han till C More.

Tidig ledning

Men efter första perioden såg det däremot ut som att Timrås dystra bortatrend skulle kunna brytas. Jens Lööke gav gästerna en tidig ledning efter läckert klapp-klapp-spel.

I slutet av första perioden fick Rögle chansen att kvittera i numerärt överläge.

Den tog man inte – tvärtom. Oskar Stål Lyrenäs slarvade med pucken som siste försvarare, vilket gav Timråforwarden Jeremy Boyce ett friläge som han förvaltade.

Trots tvåmålsunderläget var Rögles lagkapten Mattias Sjögren inte missnöjd med insatsen.

– Det sista vi ska göra är att bli frustrerade, utan fortsätta skapa chanser så kommer puckarna att trilla in, sade han till C More i paus.

Han visste inte hur rätt han skulle få.

Måltorkan över

Det tog knappt sju minuter innan Leon Bristedt gjorde mål för tredje matchen i rad och reducerade till 1–2.

Med mindre än en halvminut kvar av mittenperioden kom också kvitteringen. William Wallinder sköt, Anton Bengtsson styrde och 2–2 var ett faktum.

Och i den tredje perioden tog en envis måltorka slut – med besked. Ted Brithén, som gått 17 raka matcher utan att göra mål, slog till med två fullträffar inom loppet av 21 sekunder.

Först stötte han in en retur i powerplay, och sedan utökade han till 4–2 med hjälp av en turlig studs på ryggen.

Timrå fick in en reducering – återigen i numerärt underläge – genom Per Svensson, men närmare än så kom inte bortalaget.

I stället såg Leon Bristedt till att bli tvåmålsskytt när han fastställde slutresultatet till 5–3 i tom kasse.

Rögle har radat upp tre raka segrar utan viktiga OS-spelarna Adam Tambellini och Dennis Everberg. Det innebär att Ängelholmslaget ligger på andraplats, tre poäng bakom ledande Skellefteå.