Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Rooney: Jag drack för att klara pressen

När Englands före detta fotbollsstjärna Wayne Rooney var på toppen av sin karriär drack han stora mängder alkohol för att klara pressen.
Fotboll • Publicerad 6 februari 2022
Englands förre fotbollsstjärna Wayne Rooney drack stora mängder alkohol under toppen av sin karriär för att tackla pressen, berättar han i en ny intervju. Arkivbild.
Englands förre fotbollsstjärna Wayne Rooney drack stora mängder alkohol under toppen av sin karriär för att tackla pressen, berättar han i en ny intervju. Arkivbild.Foto: Aleksandra Szmigiel/AP/TT

Rooney led av ångest efter att ha slagit igenom som Englands mest lysande fotbollsstjärna i början av 00-talet. Han hade svårt att hantera livet i strålkastarljuset och pressen som kom med att representera sitt land, spela för ett storlag i Premier League och ständigt bevakas av medier.

– Jag gjorde många misstag när jag var yngre. Några kom fram i pressen, andra gjorde det inte, säger den tidigare Manchester United-kaptenen till Mail on Sunday inför premiären av dokumentären "Rooney" på Amazon Prime.

Annons

– Jag hade väldigt svårt att hantera sådant som stod i tidningarna, tränaren (Alex Ferguson) och familjen under den här tiden.

Stängde in sig

För att försöka tackla känslorna stängde han under de första åren i Manchester United in sig. Han drack i hemlighet och undvek att gå ut.

– När jag fick ett par dagar ledigt från fotbollen låste jag in mig och drack, för att försöka rensa skallen, berättar han.

36-åringen säger att han mådde väldigt dåligt, men att han till slut lyckades ta sig igenom den svåra tiden och att förändringen kom när han äldste son Kai föddes 2009.

Flest mål i landslaget

Wayne Rooney började spela för Everton som 16-åring och kom till Manchester United efter en strålande insats för England i EM 2004. Han vann både Premier League och Champions League med United och är dessutom den spelare som har gjort flest mål för både United och Englands landslag.

I dag tränar han Derby, som spelar i Englands andraliga Championship. Laget ligger i botten av tabellen och är i ekonomisk kris.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons