Rosengård vann – efter drömminuter

Fotboll • Publicerad 15 september 2023
Rosengård tog tre poäng hemma mot BP.
Rosengård tog tre poäng hemma mot BP.Foto: Johan Nilsson/TT

Rosengård har haft en tuff fotbollssäsong i år och hemma mot Brommapojkarna såg laget ut att gå mot en jobbig förlust. Louise Lillbäck gav gästerna från huvudstaden ledningen i den första halvleken och klockan tickade för Rosengård.

Men i slutet på andra halvlek klev en isländska och en danska fram.

I den 72:a minuten nickade Gudrún Arnardóttir in 1–1. I den 77:e minuten satte Sofie Bruun Bredgaard 2–1. Innan matchen var över hann Arnardóttir med att nicka in ännu ett mål.

3–1 till Rosengård och tre poäng. Detta i en match som startade 30 minuter efter utsatt tid på grund av att Brommapojkarnas tåg blev inställt.

Efter matchen intervjuades Rosengårds Olivia Schough av Viaplay. Tidigare i veckan petades hon från den svenska landslagstruppen.

– För det första blev jag väldigt chockad, förvånad och ledsen på samma gång. De senaste dagarna har jag inte mått så himla bra, sade hon apropå detta.