Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ruud vann lätt – klar för semifinal i US Open

Casper Ruud slår sig fram i US Open.
Stadigt ökar han möjligheten att lämna New York som förste norrman att vinna en grand slam-titel och nå positionen som världsetta.
6–1, 6–4, 7–6 (7–4) mot italienaren Matteo Berrettini bokade en plats i semifinalen.
Tennis • Publicerad 6 september 2022
Casper Ruud är klar för semifinal i US Open-tennisen.
Casper Ruud är klar för semifinal i US Open-tennisen.Foto: Seth Wenig/TT/AP

Ruud gick snabbt och tämligen okomplicerat fram till 2–0 i set.

– Bästa start jag haft i en match, allt gick min väg. Jag tog vara på chanserna jag fick. Jag blev lite nervös i slutet av andra, det gick nästan för lätt. Ibland kan det gå för lätt, man tror att man kan gå på vatten, så jag fick lugna ned mig lite, säger Ruud till Eurosport.

Annons

Då piggnade Berrettini till ordentligt, nådde 5–2-ledning och gav sig själv ett utmärkt läge att rädda sig kvar i matchen.

Ruud höll sig kall, vann majoriteten av de långa slagserierna men framför allt de viktiga bollarna. Italienarens 5–2 åts in till 5–4 sedan Ruud brutit italienarens serve i ett långt och ovisst game.

Vann matchen efter tiebreak

Ruud matade in hårda slag och drev Berrettini från hörn till hörn, höll sin serve enkelt och vips var han ifatt till 5–5.

Setet gick till tiebreak – och där darrade Casper Ruud något på Arthur Ashe-stadion. Vid 6–2 tappade han två matchbollar men avgjorde med en forehand som Berrettini returnerade ut.

– Allt han rörde förvandlades till guld under de första ett och ett halvt seten, säger experten Mats Wilander till Eurosport.

– Det tredje setet var riktigt tufft, säger Ruud i segerintervjun på banan direkt efter matchen.

Den 23-årige norrmannen nådde sin första final i en grand slam-turnering när han förlorade klart mot Rafael Nadal i tre raka set i Franska mästerskapen på Roland Garros för några månader sedan.

Kyrgios nästa?

I natt möter australiern Nick Kyrgios ryssen Karen Chatjanov. Den matchen avgör vem Ruud ställs mot i semifinal.

– Jag är redo för allt, säger Ruud som vid seger mot Kyrgios inte bara kan ta titeln utan även ta över som världsetta på rankningen.

– Det skulle vara något att åka härifrån som världsetta, men det är inget jag tänker speciellt mycket på nu, säger Ruud.

Annons

Kyrgios, finalist i Wimbledon i somras, stod för en av karriärens bättre prestationer när han slog ut regerande US Open-mästaren och världsettan Daniil Medvedev i åttondelsfinalen.

Frances Tiafoe, amerikanen som slog ut Rafael Nadal, möter ryssen Andrej Rublev sin kvartsfinal medan spanjoren Carlos Alcaraz och italienaren Jannik Sinner gör upp om den fjärde och sista semifinalplatsen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons