Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Salahs milstolpe: Vill bli mästare med Egypten

Liverpoolstjärnan Mohamed Salah saknar en titel på meritlistan – mästare med Egypten.
I söndagens final mot Senegal i afrikanska mästerskapen är han förvissad om att nå milstolpen.
Fotboll • Publicerad 5 februari 2022
Mohamed Salah i semifinalen i afrikanska mästerskapen, där han spelar för Egyptens landslag.
Mohamed Salah i semifinalen i afrikanska mästerskapen, där han spelar för Egyptens landslag.Foto: Themba Hadebe/AP/TT

Liverpools stjärnanfallare Mohamed Salah har en gedigen meritlista – och har upplevt några av de största ögonblick en fotbollsspelare kan få vara med om under sin karriär. Men i det afrikanska mästerskapet, där han spelar för Egypten, vill 29-åringen få känna hur det är att vinna något stort som en del av landslaget.

– Jag har vunnit Champions League, vilket var en fantastisk känsla, och jag vann den första Premier League-titeln på 30 år för min klubb. Jag vann i Schweiz, jag har vunnit överallt, och jag vill ha fått känna på hur det är att vinna min första pokal för mitt land, säger han och fortsätter:

Annons

– Hur speciellt skulle det inte vara? Jag är så förväntansfull och alla är redo, så förhoppningsvis vinner vi imorgon.

Egypten möter Senegal i finalen under söndagen. Lagets tre senaste matcher har gått till förlängning och sedan straffar, vilket lett till frågor kring hur väl Egyptens spelare kommer att ha kunnat återhämta sig inför mötet. Enligt Salah är det inget bekymmer.

– Det är en final. Ingen kommer att tänka på att man är trött. Om vi tänker på att vi är trötta, så kommer vi att komma ihåg folket i Egypten, att vi kan göra dem lyckliga.

– Om vi måste spela i 120 minuter kommer vi att göra det, och måste vi spela 360 minuter så gör vi det. Vi kommer att göra vad som än krävs, säger Salah.

I motståndarlaget återfinns Salahs Liverpool-kollega Sadio Mane.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons