Innehåll A-Ö

Annons

Pappalediga Magnusson show: ”Harmoni i livet”

Krif är just nu ostoppbart i allettan i hockey.
Sebastian Magnusson var i kväll detsamma när han med fyra mål i stort sett själv sänkte Mariestad på bortais.
– Jag undrar om det har hänt tidigare, säger nöjde Sebastian Magnusson.
Mariestad • Publicerad 23 januari 2019
Sebastian Magnusson hade en riktigt rolig kväll i Mariestad. Med sina fyra mål låg han bakom mycket i Krifs seger med 5–3.Foto: Bo Åkesson

Avslappnade Krif-forwarden Sebastian Magnusson berättar nöjt hur han trivs med sin tillvaro just nu.

– Jag är pappaledig sedan nyår, är hemma med min dotter Stella, 10 månader på förmiddagarna när min sambo jobbar, sen åker jag och tränar när hon kommer hem. Det är fantastiskt att få ha det så här, säger Krif-forwarden, som ska vara pappaledig till efter sommaren.

Annons

– Så jag hoppas få hålla igång hockeyn till april någon gång, till efter kvalserien och så …

Han beskriver sin livssituation som en av förklaringarna att det går så bra på isen, för ”hans” superkedja med Stefan Söder och Daniel Andersson, för hela laget men även för egen del.

– Det är harmoni i livet just nu, säger han.

Trots två halvdana inledande perioder borta mot Mariestad så var Krif i ledning 4–3.

– När 5–3 kom stängde vi matchen, vi spelade smartare och mer aggressivt än i de tidigare perioderna och stängde Mariestad i mittzon mer effektivt. ven om vi inte gör bra matcher rakt igenom hittar vi sätt att vinna på, säger Sebastian Magnusson.

Med fyra mål var det ”Basse” som var superkedjans hetaste lirare denna afton.

0–2 kom 14.01 in i period 1: ”Powerplay. Stefan Söder la en bra passning, jag vek in och fick in pucken mellan benen på målvakten. En inövad variant, en av flera…”.

0–3 (17.09): ”Daniel Andersson och jag i anfall. Jag tog med mig pucken från hörnet, in mot slottet och sköt. Pucken tog på någon och in i mål”.

2–4 (27.35): Powerplay. ”Notan” (Andreas Nordfeldt) skulle dra pucken i rundeln men den studsade på plexit och rakt in framför mål, öppet mål och bara att slå in den”.

3–5 (42.44): Stefan (söder) fick halvfriläge, han drog målvakten och sköt, men pucken studsade i plexit, tillbaka mellan stolpen och målvakten och jag slog in returen”.

Annons

Fyra mål som tar Magnusson upp på totalt sju i allettan, lika många som Daniel Andersson i samma kedja.

– Klart det är tävling om vem som gör mest mål, det är alltid tävling, avrundar Sebastian Magnusson.

På fredag väntar hett derby mot serietvåan och konkurshotade Kristianstads IK.

Senaste nytt är att föreningen av Kronofogdemyndigheten fått några veckor på sig att lösa sin ekonomiska situation.

Sebastian Magnusson.
Sebastian Magnusson.Foto: Bo Åkesson

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.