Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Seriepremiär: Mästarlaget föll i sista minuten

Svenska mästarlaget Ystads IF inledde den nya ligasäsongen med en knapp förlust.
Kristianstad vann i hemmahallen med minsta möjliga marginal – 29–28.
Handboll • Publicerad 13 september 2022
Ystads Julius Lindskog Andersson hade chansen att kvittera premiären mot Kristianstad i slutsekunderna men prickade ribban. Arkivbild.
Ystads Julius Lindskog Andersson hade chansen att kvittera premiären mot Kristianstad i slutsekunderna men prickade ribban. Arkivbild.Foto: Anders Bjurö/TT

Segermålet kom med 39 sekunder kvar genom dansken Matias Helt Jepsen i en match där Kristianstad mest hela tiden hade ett målmässigt försprång men där utgången in i det sista var oviss.

Ystad fick chansen till kvittering men med 21 sekunder kvar drog Julius Lindskog Andersson sin straff i ribban och Kristianstad höll undan till seger i premiären.

Annons

I Kristianstad var Zoran Bozic tillbaka efter den långtidsskada som stoppade honom förra säsongen.

Talangen bidrog till segern i mötet mellan två klubbar som experterna tror finns med långt in i slutspelet till våren.

– Fantastisk känsla, det är också mitt första mål inför storpublik. Jag är väldigt glad över detta och vinst också, säger Bozic till C More.

Handbollsligan fortsätter med mötet Alingsås–Helsingborg på onsdagskvällen. Premiäromgången är utspridd fram till fredag.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons