Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Shinnimin: "Får utvisning för att det är jag"

Brendan Shinnimin var i rampljuset i Karlstad.
Efteråt var han allt annat än nöjd med hur han bedöms av domarna.
Ishockey • Publicerad 6 maj 2022
Luleås Brendan Shinnimin jublar efter att ha kvitterat till 2–2 under den tredje perioden.
Luleås Brendan Shinnimin jublar efter att ha kvitterat till 2–2 under den tredje perioden.Foto: Tommy Pedersen/TT

Situationen Brendan Shinnimin pratar om är när han visades ut för roughing tidigt i den fjärde SM-finalen mot Färjestad. Luleåforwarden fick en brysk behandling av Theodor Lennström efter avblåsning och svarade med att dela ut en vänsterkrok i ansiktet på Färjestadsbacken.

Efteråt visades Shinnimin, som gjorde sitt första slutspelsmål när han kvitterade i tredje perioden, ut i två minuter medan Lennström inte fick någon utvisning.

Annons

– Min utvisning är bara för att det är jag. Hur kan jag vara den enda som gick loss i den situationen? Alla såg situationen, jag fattar inte. Jag vill inte prata för mycket om sådana här saker, det är saker jag inte kan kontrollera. Men det vore skönt att saker döms rätt väg ibland. Men det är vad är, domarna försöker sitt bästa och är pressade att göra rätt beslut, säger Shinnimin.

"Bara jag"

TT: Har du haft den känslan under hela slutspelet?

– Jag ser vad som händer efter varje avblåsning. Killar slår varandra, det är bråk och folk kastar ner varandra och alltid har det varit att båda killarna har fått utvisning. Men av någon anledning är jag inblandad i ett gruff där jag blir crosscheckad och slagen och sen slår jag tillbaka, säger han och fortsätter:

– Om du ska ta en utvisning ska det vara båda, men av någon anledning är det bara jag. Jag ville bara ha en förklaring, men det kunde de inte ge tydligen och det i sig själv är konstigt. Jag vet inte. Det är vad det är, jag kan inte kontrollera det, men det vore skönt om de rätta domsluten tas i de situationerna.

Irriterad på Lennström

Shinnimin var också irriterad på en annan situation med Lennström i tredje perioden.

– Situationen i slutet av den tredje perioden, jag är på isen och det är Lennström som sätter knät på mitt huvud så jag har ansiktet i isen. Jag vet inte hur många grejer han ska klara sig undan innan något görs, säger han enligt Expressen.

Lennström var av en annan uppfattning:

– Jag försöker bara resa mig upp. Det är ingenting, säger han.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons