Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Skarpsvärd: ”En klar favorit – men se upp för nykomlingarna”

Blekingefyran 2019 känns roligare än på många, många år.
Flera lag har spetsat till sina trupper i jakten på den klara favoriten – Ronneby BK. Försäsongen är snart över.
Snart är det dags för avspark i Blekinges allsvenska
Blekinge • Publicerad 4 april 2019
Här är herrarna som representerade Blekingefyran-lagen i Blekingesports direktsända upptaktsträff. Från vänster ser vi Roger Nilsson, Kristianopels GoIF, B-G Printzlow, Lyckå FF, Ulf Tillborg, Ronneby BK, Simon Johansson, Listerby IK, Daniel Magnusson, AIK Atlas, Joel Gustavsson, Högadals IS, Jonas Andersson, Sillhövda AIK, Sadat Maxhuni, Hasslö GoIF, Henrik Brander, Nättraby GoIF, David Smiding, Asarums IF FK U, Robin Magnusson, Mörrums GoIS FK, Niclas Olsson, Hällaryds IF.
Här är herrarna som representerade Blekingefyran-lagen i Blekingesports direktsända upptaktsträff. Från vänster ser vi Roger Nilsson, Kristianopels GoIF, B-G Printzlow, Lyckå FF, Ulf Tillborg, Ronneby BK, Simon Johansson, Listerby IK, Daniel Magnusson, AIK Atlas, Joel Gustavsson, Högadals IS, Jonas Andersson, Sillhövda AIK, Sadat Maxhuni, Hasslö GoIF, Henrik Brander, Nättraby GoIF, David Smiding, Asarums IF FK U, Robin Magnusson, Mörrums GoIS FK, Niclas Olsson, Hällaryds IF.Foto: Marcus Palmgren

Så här tror jag årets Blekingefyra slutar. Det är synd att Saxemara föll bort. Annars hade det blivit en övre halva som hade varit helt magisk. Det som spetsar till allt är att nykomlingarna Sillhövda och Nättraby kommer tillhöra toppen.

Nedre halvan saknar både bredden och spetsen, men de kommer bli hårt kring de nedre strecken

Annons

Här kommer en kommentar om varje lag som de är rankade i min tabell.

1) Ronneby BK: Trillade ur division 3 i fjol. Den här säsongen har laget fått fina tillskott i bland annat Philip Comstedt och Carl Fagerström från nedlagda Karlskrona UF. Lägg där till Hasslös målkung från ifjol, Gustav Olsson. RBK ska ses som klara favoriter. Pär Ekström lämnar inget åt slumpen när det ska bli serieseger igen.

2) Hällaryds IF: Har varit ett stabilt lag i många år med flera rutinerade spelare på laguppställningen. Det blir inte sämre med Jint van Reden och Eddie Fridh som tillskott en en redan intressant trupp. Filip Brorsson är ständigt målfarlig och tillsammans med Jimmie ”89” Svensson har laget en vass offensiv. Orkar man hålla i hela säsongen är laget att räkna med i september.

3) Sillhövda AIK: Det kanske är tufft att kasta in unga Sillhövda i getingboet bland de mer erfara lagen. Tränaren Jonas Andersson har drillat laget i femman och byggt upp självförtroendet på killarna som inte räds något motstånd. Har man skyttekungen Mandus Brinkehed med är det ett vapen som heter duga på den här nivån. Nykomlingen kommer vara en obehaglig överraskning för många lag.

4) Kristianopel GoIF: Var redan i fjol den stora överraskningen i Blekingefyran. Laget i nordöstra Blekinge har fostrat många egna talanger som växer med uppgiften. Hilding Åkesson var en positiv injektion i fjol. Har spetsat till laget ytterligare i år med bland annat division 1-spelaren Sebastian Åkerman, Andreas Augustsson (Gullabo), Simon Bosnjak (KUF) och Dennis Woss (KUF). Kan vara den stora outsidern om bitarna faller på plats.

5) Nättraby GoIF: Kan komma bättre än femma om laget håller ihop under en hel säsong. Även här har laget tagit del av överblivna spelare från KUF. Bland annat Lucas Svahn, Jacob Linge och Emil Schylström. Lägg där till att Marcus Fransson har anslutit från Lyckå. Nättraby har seriens bästa mittfält. Framåt är det tunnare och på målvaktssidan finns det frågetecken.

6) AIK Atlas: Ett stabilt gäng som alltid gör sitt bästa. Atlas är det gäng som under många år har haft samma gäng. Det är ett väl sammansvetsat gäng med många ”krigare” i form av Anders Olsson, Niklas Holgersson och Fredrik Gustafsson. Tränaren Daniel Magnusson kommer troligen inte spela så mycket denna säsongen.

7) Asarums IF U: Det är svårbedömt hur många bänkspelare från A-laget som kommer förstärka U-laget. De kommer ha en bredare trupp den här säsongen. Några spelare har lämnat för Mjällby. Men det handlar om ett bollskickligt lag som kommer ta sina poäng.

8) Mörrums GoIS FK: Nykomling som spelade en trevlig fotboll i fjol. Har ett par giftiga spelare som tränaren Robin Magnusson får förlita sig på under säsongen. André Sjöberg får inte gå sönder då han står för en hel del mål. Målvakten Martin Håkansson är ny mellan stolparna.

9) Lyckå FF: Känns som om laget har tappat en del i slagstyrka till den här säsongen. Tappet av Marcus Fransson kommer att bli kännbart. Har en bra startelva om de får vara hela och friska. Henrik Nilsson är målfarlig framåt som alltid. Daniel Nilsson och Oskar Valdenäs är två spännande spelare.

Annons

10) Högadals IS: Har haft en stökig försäsong där spelare har försvunnit. Marcus Borggren lämnade nyligen för IFK Karlshamn och det är inget bra tecken när lagkaptenen väljer att gå. HIS har alltid varit ett spelade lag, men känns tunna i år. Joel Gustavsson får lite att bita i som ny tränare. Kan bli kvalspel nedåt.

11) Listerby IK: Är likt Atlas ett kämpargäng med många egna produkter. Har fått hem en drös med spelare från Johannishus den här säsongen. Har också tappat en del spelare. Behöver visa att de är heta hemma på Åsavallen. Jag tror att det kan bli nedflyttning.

12) Hasslö GoIF: Fick i elfte timmen en friplats efter Saxemara. Blev sexa i division 5 och kommer få det blytungt i Blekingefyran. Har tappat Gustav Olsson som stod för nästan alla mål den gångna säsongen. Fått ett par tillskott från Johannishus. Spetsen saknas och öpojkarna får drömma om att bröderna John och Joel Karlsson kommer tillbaka till moderklubben under säsongen.

Björn SkarpsvärdSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons