De svenska lagen fortsätter att gå bra i Champions Hockey League. Skellefteå, Luleå och Färjestad tog alla hem sina matcher.
Ishockey • Publicerad 9 september 2022
Skellefteå tog andra raka mot Trinec. Arkivbild.
Skellefteå tog andra raka mot Trinec. Arkivbild.Foto: Patrick Trägårdh/TT

3–2 på hemmaplan blev till 5–4 på bortaplan.Tom Kühnhackl inledde Skellefteås målskytte mot tjeckiska Trinec knappt en och en halv minut in i matchen och var högst delaktig i 2–0 fyra minuter senare.

Rickard Hugg fick till två fullträffar i den andra perioden och gav Skellefteå en 4–2-ledning inför den tredje. Jonathan Pudas inledde perioden med att sätta 5–2.

Då vaknade Tjeckerna. Med halva perioden kvar hade man reducerat dubbelt och jagade kvittering.

Skellefteå höll dock ihop och vann matchen i förlängningen.

Nästa match för Skellefteå är Davos på bortais på söndag.

För Luleå blev det en ännu jämnare affär. SM-finalisten från i fjol lyckades dock vända underläge 0–2 till seger 4–3 efter tre mål från Isac Brännström.

Det innebär att man fortfarande är obesegrade i CHL.

På söndag väntar Sparta Prag.

Ett annat obesegrat lag är Färjestad. Den svenska mästaren följde upp sina inledande storsegrar med att för andra gången besegra österrikiska Villach.

Henrik Björklund och Per Åslund gjorde målen när Färjestad vann med 2–1.

Straubing Tigers står för motståndet i söndagens match.