Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Skrällen uteblev – svenskan föll i LPGA-golfen

Efter två strålande rundor var Linnea Johansson på väg mot en skräll på USA-touren i golf i Florida. Inför den avslutande ronden låg hon delad trea – men 28-åringen lyckades inte upprepa sitt fina spel, rasade i resultatlistan och slutade på en delad 30:e plats.
Golf • Publicerad 6 februari 2022
Linnea Johansson på Crown Colony-banan i Fort Myers i Florida under den andra rundan.
Linnea Johansson på Crown Colony-banan i Fort Myers i Florida under den andra rundan.Foto: Steve Nesius/AP/TT

Det såg till en början mycket lovande ut för Linnea Johansson när hon gick ut på den tredje och sista rundan. Med fyra birdies på de sex första hålen var hon fortsatt med i tätstriden på totalt 13 under par – då kom en dubbelbogey på det sjunde hålet. På de tio sista hålen slog sedan 28-åringen fem bogeys och bara en birdie, och landade till slut på 74 slag, två över par.

Totalt gick svenskan de tre rundorna på sju under par – elva slag efter segrande irländskan Leona Maguire. Amerikanskorna Lexi Thompson och Sarah Schmelzel knep plats två och tre.

Annons

Trots raset är plats 30 ändå Linnea Johanssons bästa resultat hittills på LPGA-touren, där hennes tidigare främsta placering var 39:e plats.

Bästa svenska på Crown Colony-banan i Fort Myers blev Madelene Sagström, som klättrade en placering och slutade på delad 15:e plats, tio under par.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons