Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Slovakisk seger – blev trea i Tre Kronors grupp

Ishockey • Publicerad 13 februari 2022
Slovakiens 5–2-seger mot Lettland säkrade tredje platsen i gruppen. Tre Kronor och Finland gör upp om gruppsegern senare på söndagen.
Slovakiens 5–2-seger mot Lettland säkrade tredje platsen i gruppen. Tre Kronor och Finland gör upp om gruppsegern senare på söndagen.Foto: Matt Slocum/AP/TT

Slovakien säkrade tredje platsen i Tre Kronors grupp i OS-ishockeyn efter 5–2 mot Lettland på söndagen.

Senare under dagen vet vi vilka som vinner gruppen – då Sverige ställs mot Finland i en renodlad gruppfinal. Såväl Tre Kronor som Finland har tagit full pott efter två spelade matcher.

Annons

Herrarnas OS-ishockey består av tre olika grupper med fyra lag i varje. De fyra bästa lagen (gruppsegrarna plus den bäst rankade grupptvåan) är klara för kvartsfinal, medan övriga åtta lag gör upp i åttondelsfinaler där det femte bästa laget i gruppspelet ställs mot det sämsta och det sjätte bästa laget möter det näst sämsta – och så vidare.

Åttondelsfinalerna spelas på tisdag, 15 februari, medan kvartsfinalerna avgörs dagen efter.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons