Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Slutspelat för Serena Williams – ute ur US Open

Serena Williams är utslagen ur US Open, och därmed är tenniskarriären troligtvis över.
På frågan om hon inte kan tänka sig att ändra beslutet och fortsätta spela svarar hon:
Tennis • Publicerad 3 september 2022
Serena Williams.
Serena Williams.Foto: Charles Krupa/AP/TT
Serena Williams tackade sin familj.
Serena Williams tackade sin familj.Foto: John Minchillo/AP/TT
Ajla Tomljanovic satte, troligtvis, punkt för Serea Williams karriär.
Ajla Tomljanovic satte, troligtvis, punkt för Serea Williams karriär.Foto: Charles Krupa/AP/TT

Australiskan Ajla Tomljanovic blev för mycket för den amerikanska tennislegendaren Serena Williams.

Efter över tre timmars spel slutade matchen med en boll i nät av Williams.

Annons

Tomljanovic vann över den 23-faldiga grand slam-vinnaren, 7–5, 6–7 (4–7), 6–1, i vad som kan ha varit Williams sista match.

– Det här är lyckotårar, säger hon från centercourten.

Inför US Open har Serena Williams signalerat att hon planerar att dra sig tillbaka från tennisen efter turneringen. Men inga definitiva besked har getts och på presskonferensen efter matchen fick hon åter frågan om beslutet att lägga av.

– Jag har ju alltid älskat Australien, svarar Williams skämtsamt.

Nästa grand slam-turnering är Australian Open i januari.

Tackar systern

En tårögd Serena Williams tackade sin familj till stående ovationer på Arthur Ashe Stadium. Bland andra storasystern Venus Williams:

– Jag skulle inte ha varit Serena om inte Venus fanns. Hon är den enda anledningen att Serena Williams över huvud taget existerar.

Natten mot fredagen åkte Williams tillsammans med systern Venus ut ur dubbelturneringen. Systrarna Williams har tillsammans 14 grand slam-titlar i dubbel varav två US Open-titlar, 1999 och 2009. Dessutom har de vunnit tre OS-guld ihop i dubbel.

– Jag försökte men Ajla spelade helt enkelt lite bättre, säger Williams om nattens möte.

Wiliams ledde i första set med 5–3 när Tomljanovic lyckades vända och ta hem setet. Andra set inleddes också med att Williams ledde, 4–0, innan Tomljanovic kom tillbaka och knappade in. Setet avgjordes till slut i tiebreak som Williams tog hem. I tredje set hade stjärnan aldrig riktigt någon chans.

Annons

Härnäst väntar ryskan Ljudmila Samsonova för Tomljanovic .

"Alla tiders bästa"

Det var inte bara Williams som var känslosam. Den 29-åriga australiskan bad mer eller mindre om ursäkt för att ha vunnit.

– Jag är verkligen ledsen, för jag älskar Serena lika mycket som ni gör. Det som hon har gjort för mig och för sporten är helt otroligt. Jag hade aldrig kunnat tro när jag var liten och såg henne spela, att jag skulle få möta henne. Det här är en overklig stund för mig, säger Tomljanovic.

– Hon är alla tiders bästa. Punkt.

Fakta: Serena Williams

Född: 26 september 1981 i Michigan, USA (40 år).

Meriter: 73 segrar i karriären, varav 23 grand slam i singel. Vunnit Wimbledon 7 gånger, Australian Open 7 gånger, US Open 6 gånger och Franska mästerskapen 3 gånger. Rankad världsetta i singel i 319 veckor i följd. Vunnit 14 grand slam i dubbel. Rankad världsetta i dubbel. Tagit 4 OS-guld, 1 i singel och 3 dubbel. Har spelat in ungefär 1 miljard kronor i prispengar, den bäst betalda kvinnliga idrottaren genom tiderna.

Familj: Systern Venus, som vunnit sju grand slam-titlar. Pappa Richard som tränat systrarna hela livet. Maken Alexis Ohanian, grundare av internetforumet Reddit. Paret har dottern Olympia, fem år.

Aktuell: I början av augusti meddelade Williams att nedräkningen till tenniskarriärens slut hade börjat.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons