Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Smällen: Fabinho missar FA-cupfinalen

Fotboll • Publicerad 12 maj 2022
Liverpoolmittfältaren Fabinho blev skadad mot Aston Villa i tisdags. Här syns han i samspråk med tränaren Jürgen Klopp i samband med det.
Liverpoolmittfältaren Fabinho blev skadad mot Aston Villa i tisdags. Här syns han i samspråk med tränaren Jürgen Klopp i samband med det.Foto: Rui Vieira/AP/TT

Liverpool är alltjämt med i kampen om en historisk kvadrupel. Men i säsongens avgörande skede får man klara sig utan mittfältsstjärnan Fabinho.

Brasilianen blev lårskadad i tisdagens 2–1-seger mot Aston Villa. Nu står det klart att 28-åringen missar såväl lördagens FA-cupfinal mot Chelsea på Wembley som de avslutande ligamatcherna mot Southampton och Wolverhampton där Liverpool försöker jaga ikapp ledande Manchester City.

Annons

Möjligheten finns emellertid att Fabinho kan vara tillbaka till Champions League-finalen mot Real Madrid i Paris den 28 maj.

– Det finns en bra chans att han kan vara tillgänglig då, säger tränaren Jürgen Klopp, som är säker på att Liverpool ska kunna klara sig utan Fabinho.

– Att ha honom eller inte innebär en skillnad, men det är okej. Det är sådana saker som kan hända, säger Klopp.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons