Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Sommarsuccé med 1000 fotbollstokiga tjejer

Succén fortsätter för Lörby IF och föreningens sommarcup för flickor, som arrangerades för 17:e året i rad.
Cirka 1000 deltagare i 66 lag har funnits på Strandvallen under tre dagar.
Totalt har det även varit närmare 3000 som tittat på.
Hällevik • Publicerad 30 juni 2019
Lörby IF:s sommarcup lockade närmare 1000 spelsugna tjejer.
Lörby IF:s sommarcup lockade närmare 1000 spelsugna tjejer.Foto: Andreas Blomlöf

– Vi har ju alla åldrar från sex till tolv år i de olika lagen. Många har med sig flera närstående och det kommer även en stor övrig publik. Alla både på och utanför planerna har varit nöjda och glada, säger cupchefen Marie Eriksson.

Spelarna, som kommer från Blekinge, Skåne, Småland och Gotland har varit förlagda på olika skolor, Hanöhus, Nogersund Hembygdsgård och Hanö Klubbstuga.

Annons

– Allt har flutit på väldigt bra och till matcherna har våra ungdomar i Lörby fungerat som domare, säger föreningens Jennie Andersson.

En av domarna var Astrid Larsson, Lörby F16.

– Jättekul att döma och det är inga som gnäller. Samtidigt är detta lärorikt, säger Larsson.

De 66 lagen var uppdelade i olika åldersklasser och det räknas inga resultat och tabeller. De yngsta, födda 2012/2013, spelade tre mot tre med sarg. Sedan var det fem mot fem och sju mot sju från 2007–2011.

– Vilken inlevelse av alla och det märks inte längre att resultaten inte avgör. Detta har gjort att hetsen minskat och allt har blivit mjukare, säger Marie Eriksson.

Lörbys målvakt Maja Alm i duell med Sölvesborgs Alexia Collusi.
Lörbys målvakt Maja Alm i duell med Sölvesborgs Alexia Collusi.Foto: Andreas Blomlöf

En av de yngsta var Lörbys Ella Fischer, 6 år.

– Detta gick riktigt bra och vi gjorde många mål och jag med sköt i mål. Det var full fart hela tiden och jag är bra på att springa och skjuta. Klart jag vill vara med nästa år också, säger Ella.

Staffan Andersson och Maja Olofsson tränar Lörbys F10.

– Tjejerna gör detta väldigt bra och både vinner och förlorar med gott mod. De har jättekul med fotboll, bad och att träffa både nya och gamla kompisar. Hela cupen är ett lyft för både spelare och föreningar, säger Andersson.

Minna Svensson, 8, var nöjd med dagarna.

Annons

– Vi har klarat detta bra med vinster, oavgjorda och förluster, men sedan räknas ju inte resultaten. Jättekul att vara med och det skall bli så även i fortsättningen, säger Minna.

Föräldern Christofer Evaldsson, Olofström, har varit på plats med sina döttrar i fyra år på raken.

– Detta är en perfekt cup, där alla får vara med. Alla lag får också spela flera matcher och det höjer än mer- Jag har bara mött glada miner under åren, säger Evaldsson.

bild 1/9

Rolf-Arne Kulle
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons