Southampton vände – efter Kulusevskis inhopp

Dejan Kulusevskis Premier League-debut blev ingen succé.
Svensken hoppade in för Tottenham med kvarten kvar och fick se en 2–1-ledning förvandlas till förlust med 2–3 hemma mot Southampton.
Fotboll • Publicerad 9 februari 2022
Dejan Kulusevski debuterade i Premier League mot Southampton.
Dejan Kulusevski debuterade i Premier League mot Southampton.Foto: Alastair Grant/AP/TT

I helgen gjorde Dejan Kulusevski sin första match för Tottenham sedan flytten från Juventus när han hoppade in i FA-cupsegern mot Brighton (3–1).

På onsdagskvällen var det dags för debut i Premier League – men det gick desto sämre.

I den 70:e minuten stötte den sydkoreanske anfallsstjärnan Heung-Min Son in 2–1 för "Spurs" i regnet i London.

En kort stund senare ersatte Kulusevski brassen Lucas Moura.

Efter sex minuter på plan hade han fått se Tottenhams ledning förvandlas till underläge 2–3. Norrmannen Mohamed Elyounoussi nickade in kvitteringen i den 79:e minuten och i den 82:a minuten slog skotten Che Adams till med 3–2 – återigen med huvudet.

I matchens absoluta slutskede trodde nederländaren Steven Bergwijn att han kvitterat till 3–3 – men målet dömdes bort för offside efter en snabb VAR-koll.

Antonio Contes mannar åkte därmed på sin andra raka förlust i ligaspelet.

Samtidigt tog serieledaren Manchester City en planenlig 2–0-seger hemma mot Brentford. Riyad Mahrez gjorde ledningsmålet i första halvlek, och i andra halvlek utnyttjade City en målvaktsmiss och utökade till 2–0 genom Kevin de Bruyne.

Aston Villa och Leeds bjöd på ett riktigt målkalas när de spelade 3–3 på Villa Park i Birmingham. Hemmalaget hade ledningen med 3–2 efter första halvlek tack vare mål av Coutinho samt dubbla fullträffar av den 20-årige talangen Jacob Ramsey.

Men i andra halvlek såg Diego Llorente till att fixa en poäng för Leeds.

Norwich mot Crystal Palace slutade 1–1.