Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Sponsorn bryter med nationalarenan

Den finska nationalarenan i ishockey, Hartwall Arena, byter namn. Anledningen är att sponsorn, det finländska bryggeriet Hartwall, bryter med bolaget som äger arenan, Arena Events, skriver .
Ishockey • Publicerad 2 mars 2022
Finlands nationalarena byter namn. Arkivbild.
Finlands nationalarena byter namn. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Arena Events ägs till stor del av den ryska familjen Rotenberg och Gennadij Timtjenko, som är med på internationella sanktionslistor.

"Kriget som startades av Ryssland är en absurd och förkastlig handling. Vi deltar inte längre i marknadsföringssamarbete med Helsinki Halli (arenans officiella namn) på grund av kriget i Ukraina", säger Hartwalls vd, Kalle Järvinen, i ett pressmeddelande enligt DN.

Annons

I förra veckan tog Finlands ishockeyförbund ner landslagströjor som hissats i taket i arenan, som numera ska gå under det officiella namnet Helsinki Halli, för att markera mot Rysslands invasion av Ukraina.

Finland står i vår värd för ishockey-VM där några av matcherna kommer att spelas i Helsinki Halli.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons