Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Sportchefen om Suomela: "Påverkar inte spelarna"

Oskarshamns sportchef Thomas Fröberg upprörs över att Lausanne, mitt under pågående SM-slutspel i ishockey, presenterat Antti Suomela som sitt nyförvärv inför nästa säsong.
– Dåligt, mycket dåligt, menar Fröberg som dock inte är orolig över att det ska påverka hans lag negativt i det fortsatta SM-slutspelet.
Ishockey • Publicerad 13 mars 2023
Oskarshamn Antti Suomela är klar för schweiziska Lausanne – trots att säsongen fortfarande pågår i Sverige. Arkivbild.
Oskarshamn Antti Suomela är klar för schweiziska Lausanne – trots att säsongen fortfarande pågår i Sverige. Arkivbild.Foto: Pavel Koubek/TT

Thomas Fröberg blev irriterad men inte förvånad när han, timmarna före lagets andra åttondelsfinal mot Luleå, fick veta att Lausanne på sin hemsida presenterat Oskarshamns storstjärna Antti Suomela, som vunnit SHL:s poängliga samt tilldelats Guldhjälmen, som sitt nyförvärv inför nästa säsong.

– Det är typiskt schweiziska klubbar att göra på det sättet. De tänker på sig själva och skiter fullständigt i vad vi i Sverige gör. Inom svensk ishockey har vi en kutym att inte göra så, säger Oskarshamns sportchef till TT.

"Ingen tänker på det"

Annons

Anledningen till Fröbergs irritation är att Lausanne presenterade Suomelas underskrift samtidigt som supportrar och sponsorer njuter som mest av det pågående SM-slutspelet. Däremot säger han sig vara övertygad om att tilltaget inte påverkar Oskarshamns lag och dess sportsliga prestationer.

– Ingen i vårt lag tänker på det, spelarna vet lika mycket som vi (sportsliga ledningen) vet om vart spelare ska.

Förra våren löd frågan hur Oskarshamn skulle ersätta Tre Kronors OS-center Fredrik Olofsson som flyttade till Nordamerika. Svaret blev Antti Suomela. Fröberg räds inte utmaningen att ännu en gång värva en toppcenter till sitt lags ledande enhet.

– Jag tycker att det är lite av tjusningen med det här.

Poängsäker kedja

Sportchefen menar att klubbens framsteg gjort uppgiften aningen mer tacksam.

– Den som kommer in och spelar med Patrik Karlkvist och Ahti Oksanen nästa säsong vet att han kommer att göra mycket poäng, spelare ser att det under två säsonger i rad producerats poäng där, säger Thomas Fröberg.

Antti Suomela gjorde två assistpoäng när Oskarshamn under måndagskvällen utjämnade till 1–1 i åttondelsfinalen mot Luleå.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons