Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Spurtstrid bakom sensationell seger: ”Helt underbart”

Karlskrona SOK:s ungdomslag svarade för en strålande prestation när man efter stor spurtdramatik vann ungdomskavlen på 10-mila i Glimåkra.
GLIMÅKRA • Publicerad 28 april 2019
Hugo Larsson, Adam Valik, Anton Törnqvist, Emma Zettervall och Alma Svennerud fixade segern i ungdomens Tiomila-orientering.
Hugo Larsson, Adam Valik, Anton Törnqvist, Emma Zettervall och Alma Svennerud fixade segern i ungdomens Tiomila-orientering.Foto: Lars Rönnols

Tävlingen som avgörs över fyra sträckor, där lagsammansättningen skall vara två killar och två tjejer, inleddes på bästa sätt genom Hugo Larsson som svarade för ett stabilt lopp och växlade som tionde lag.

På andra sträckan tilläts lagen ha två löpare och både Karlskronas tjeckiska löpare Adam Valik och Anton Törnqvist hade full koll på orienteringen som bitvis var väldigt lurig och Adam Valik kom i mål som sjätte lag.

Annons

Då återstod de två supertalangerna Emma Zettervall och Alma Svennerud. Emma sprang som vanligt rätt och fort på tredje sträckan och när Alma Svennerud sprang ut på sista sträckan var hon endast 57 sekunder efter på tredje plats. Sista sträckan blev ett drama där tre tjejer gjorde upp om segern. Övriga lag var OK Ravinen samt norska Nydalen.

– Jag var upp i ledningen efter halva loppet men sedan missade jag lite och de andra sprang förbi. Men när jag sprang mot de sista kontrollerna såg jag dem framför mig igen och då var det bara att ösa på för fullt, förklarade Alma efter loppet.

När tjejerna kom in på arenan var Alma på tredje plats, men med en fantastisk spurt från den löpstarka Karlskrona tjejen kunde hon passera mållinjen steget före OK Ravinens Amanda Granqvist och jublande lagkamrater kunde konstatera att de vunnit.

– Detta var helt underbart att vi kunde vinna, avslutade en jublande glad Alma Svennerud.

– Otroligt imponerade att kunna prestera så här bra under press, konstaterade ledaren Kent Törnqvist.

Peter Andersson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons