St Louis spöade Chicago – Sundqvist målskytt

Oskar Sundqvist gjorde säsongens tredje mål när hans St Louis vann övertygande med 5–1 över Chicago i nattens NHL-ishockey.
Ishockey • Publicerad 13 februari 2022
Oskar Sundqvist (till vänster) firar ett mål med sina lagkamrater Logan Brown (mitten) och Dakota Joshua. Arkivbild.Foto: Scott Kane/AP/TT

Den svenske 27-åringen inledde först med en assist, när han var med och passade fram till lagkamratens Dakota Joshuas 2–0-mål i mitten av den första perioden. Sedan drygade han själv ut till en 4–1-ledning knappt halvvägs in i sista perioden. Sundqvist höll sig alert framför mål och slog in en retur efter ett skott av Niko Mikkola.

– Om man granskar våra kedjor, så kan samtliga göra mål. Det tycker jag att vi bevisar i kväll. Det måste vi fortsätta med. Alla måste bidra, säger Sundqvist efter matchen.

Det var Chicagos fjärde förlust på de fem senaste matcherna.

– Vi visste att det skulle bli en utmaning, men det där var inte tillräckligt bra, säger Chicagos tillförordnade tränare Derek King.

Chicago ligger näst sist i NHL:s Central division, tre platser nedanför St Louis, men med två matcher mer spelade.

I övrigt var det tunt med svenska målskyttar i nattens NHL. Filip Forsberg fick med sig en assist när hans Nashville förlorade mot Winnipeg hemma med 2–5. Även Vancouvers Oliver Ekman-Larsson noterades för en assist, liksom Torontos William Nylander och Rasmus Sandin, när lagen möttes i Vancouver. Hemmalaget vann med 3–2.