Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Stenson delad 13:e i Saudiarabien

Henrik Stenson inledde veckans stjärnspäckade tävling i Saudiarabien med ett lovande formbesked.
Golf • Publicerad 3 februari 2022
Henrik Stenson inledde tävlingen i Saudiarabien på 66 slag.
Henrik Stenson inledde tävlingen i Saudiarabien på 66 slag.Foto: Kamran Jebreili/AP/TT

Svensken behövde 66 slag, fyra under par, under den första ronden på Royal Greens Golf and Country Club, ett resultat som ger honom en delad 13:e-plats efter 18 hål. Stenson svarade för en bogey på det första hålet, men noterades sedan för fem birdies under resten av rundan.

Den penningstinna tävlingen i Saudiarabien ingår sedan i år på Asientouren, och har lyckats locka en stor del av världseliten. 21 av världens 50 högst rankade spelare finns på plats. Förre världsettan Dustin Johnson är en av spelarna som ligger före Stenson, efter att ha inlett på 65 slag.

Annons

Matteo Manassero, Italien, är i ensam ledning på 62 slag, åtta under par.

Asientouren gör den här säsongen en jätteoffensiv, finansierad av den statliga saudiska investeringsfonden PIF. Kritiker menar att den saudiska satsningen kan ses som ännu ett exempel på "sportswashing", att idrottssatsningar riktar strålkastarljuset bort från landets bristande mänskliga rättigheter.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons