Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

130 000 har laddat ned van der Poels dokument

Det är många som vill veta vad Nils van der Poels har för hemligheter. På tolv timmar hade skridskokungens träningsdokument laddats ner 130 000 gånger från internet, skriver Aftonbladet.
Skridsko • Publicerad 13 februari 2022
Det krävs hårt arbete för att bli skridskostjärna. Och det internationella intresset är stort för van det Poels metoder. Arkivbild.
Det krävs hårt arbete för att bli skridskostjärna. Och det internationella intresset är stort för van det Poels metoder. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Efter de dubbla OS-gulden i Peking bestämde sig Nils van der Poel för att avslöja sitt dittills hemliga träningsprogram.

Ett 62 sidor långt dokument lades upp på en hemsida i samma veva som van der Poel fick ta emot sitt andra OS-guld, för segern på 10 000 meter.

Annons

I dokumentet redogör svensken för sina ibland okonventionella träningsmetoder, men ger också kostråd och delger läsarna lite filosofi och sina tankar om alkohol och relationen till tränare och medierna.

Och intresset verkar vara stort, inte minst i skridskosportens stormakt Nederländerna. Av 130 000 nedladdningar som gjorts kommer nästan hälften, 60 000, från Nederländerna.

Men det har även skett nedladdningar i länder som Senegal, Oman och Malaysia där skridskosporten inte är så stor.

Nils van der Poel fick hjälp av SOK med att skapa hemsidan för dokumentet.

– Att det skulle bli så här mycket trafik så fort trodde vi aldrig, och nu ser vi helt klart fram emot att se när Tanzania, Paraguay och Nya Zeeland får fram sin näste skridskostjärna. Eller kanske till och med Nederländerna, säger SOK:s biträdande presschef Niclas Green till Aftonbladet.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons