Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Straffseger för Frölunda efter uppehållet

Frölunda vann en het men målsnål SHL-match efter straffläggning, 2–1, över Malmö.
Målvakten Niklas Rubin blev matchhjälte.
Ishockey • Publicerad 11 februari 2022
Frölundas målvakt Niklas Rubin i bortamatchen mot Malmö.
Frölundas målvakt Niklas Rubin i bortamatchen mot Malmö.Foto: Mats Javerud/TT

Frölunda hade på grund av coronaflyttar inte spelat i SHL på tre veckor. Rubin verkade vara i form i alla fall. Han räddade 32 av 33 skott under ordinarie tid och övertid och släppte inte in en enda straff.

– Det var en bra målvaktsmatch, Oscar (Alsenfelt) var bra på andra sidan också, säger Rubin.

Annons

– Vi visste inte riktigt var vi stod (efter uppehållet) men vi har varit noggranna under träningen och stora delar av matchen var godkänd, säger han.

– Det var viktigt att vinna, framför allt när vi nu har ett så tajt spelschema. Det här var otroligt skönt. Det satt långt inne men vi tar två poäng med oss.

Det enda som hände under de två första perioderna var att spelarna åkte ut i parti och minut, åtta tvåminutersutvisningar delades ut i matchen.

Först 1.59 in i tredje perioden kom första målet då Frölundas Andreas Borgman nätade i numerärt överläge. Drygt två minuter senare kvitterade Malmös Carl Söderberg, också i numerärt överläge.

I straffläggningen gjorde Frölundas Theodor Niederbach och Ryan Lasch mål.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons