Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ström höll inte ledningen – trea i Kenya

Linnea Ström tappade greppet om Europatourgolfen i Kenya. Efter en svag avslutningsrunda slutade svenskan trea.
Golf • Publicerad 13 februari 2022
Linnea Ström. Arkivbild.
Linnea Ström. Arkivbild.Foto: Christer Höglund/TT

Ström ledde efter första, andra och tredje rundan. Men när allt skulle avgöras på söndagen lyckades den 25-åriga göteborgskan, som jagade sin första seger på Europatouren, inte knyta ihop säcken.

När rundan började på Vipingo Ridge i Kenya låg Linnea Ström tre under par och hon ledde två slag före spanska Luna Sobrón och tre före tyska Esther Henseleit, som båda gjorde svenskan sällskap i ledarbollen.

Annons

Efter åtta hål var Henseleit i kapp och efter tio var hon förbi, när Ström gjorde sin tredje bogey för dagen. Ström spred bollarna rejält och hamnade bland annat i ett tätt buskage på 13:e, då hon tvingades droppa och gjorde en ny bogey. Det blev sedan några tappade slag till för Ström, som inte alls fick spelet att stämma.

Ström gick rundan på 77 slag, fem över par och slutade tävlingen två över par totalt – vilket räckte till en tredjeplats.

Henseleit såg ut att gå mot en säker seger, men slog i vattnet på 17:e hålet. Till slut blev det ändå tyskan som tog hem segern i touren, efter att ha gått den sista rundan på 70 slag, två under par och därmed gjort sin bästa runda hittills. Hon slutade tävlingen på två under par totalt.

Tvåa i Kenya blev spanska Marta Sanz Barrio, som fick den bästa fjärderundan av alla med tre slag under par (69), men i totalpoängen hamnade hon på ett slag under par.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons