Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ström i tvåslagsledning inför sista rundan

Linnea Ström behåller greppet i Europatourtävlingen i Kenya. Svenskan leder med två slag inför den avslutande rundan.
Golf • Publicerad 12 februari 2022
Linnea Ström leder Europatourtävlingen i Kenya med 18 hål kvar att spela. Arkivbild.
Linnea Ström leder Europatourtävlingen i Kenya med 18 hål kvar att spela. Arkivbild.Foto: Matt Slocum/AP/TT

Den 25-åriga göteborgskan är 18 hål från en efterlängtad framgång på golfbanan. Ström gick den tredje rundan i kenyanska Vipingo Ridge på par, 72 slag, och är totalt tre under par i den vindpinade tävlingen.

– En stabil dag även om jag började med två bogeys på de tre första hålen, det var inte idealiskt eller vad jag hade hoppats på, säger hon.

Annons

Ledningen var tre slag inför rundan, men nu är gapet två slag till spanska tvåan Luna Sobrón inför söndagens upplösning.

Om ledningen gör att Ström njuter eller är nervös?

– Det är nog 50/50, vilket är bra. Så länge jag kan kontrollera mina nerver och ta några djupa andetag ska det nog gå bra, säger hon i Europatourens sändning.

Linnea Ström, som har sin bas i USA, hade ett tungt fjolår som slutade med att hon misslyckades i kvalet för att förnya sina fulla spelrättigheter på LPGA-touren. Som proffs har hon tidigare vunnit en tävling, på Symetratouren 2018.

Ingen annan svenska ser ut att kunna hota om segern i Kenya, men flera spelare har chans på fina placeringar. Jenny Haglund ligger åtta (fyra över par), medan Johanna Gustavsson delar 14:e plats (sex över) med både Lina Boqvist och Julia Engström.

20-åriga supertalangen Engström har haft stora ryggproblem och gör den här veckan sin första tävling sedan 2020, då hon vann två gånger på Europatouren.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons