Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tre svenskor till semi i OS-sprinten

Tre svenskor är vidare till semifinal och slåss om medaljerna i OS-sprinten.
Jonna Sundling är den som imponerat mest. Den regerande världsmästaren var klart snabbast i kvalet och vann också sin kvartsfinal lekande lätt.
Skidor • Publicerad 8 februari 2022
Sveriges Jonna Sundling under damernas OS-sprint.
Sveriges Jonna Sundling under damernas OS-sprint.Foto: Henrik Montgomery/TT

Jonna Sundling, Maja Dahlqvist, och Emma Ribom är alla vidare till semifinal i fristilssprinten i OS.

Sundling och Dahlqvist vann var sin kvartsfinal, medan Ribom gick vidare som tvåa från sin. Anna Dyvik är dock utslagen, efter att ha slutat fyra i sin kvartsfinal.

Annons

Hittills är det utan tvekan Jonna Sundling som sett allra starkast ut.

I kvalet var hon nästan sex sekunder snabbare än tvåan, amerikanskan Rosie Brennan, och ytterligare tre sekunder före näst bästa svenska, Maja Dahlqvist, som blev sexa i kvalet.

Och trots en tuff kvartsfinal, med både Brennan, ryskan Julia Stupak och slovenskan Anamarija Lampic, vann Sundling den i överlägsen stil.

27-åringen är regerande världsmästare i sprint, men skadade tummen i Sverigepremiären i Gällivare, och missade de tre inledande världscuptävlingarna. Det tycks inte ha påverkat OS-formen.

För Maja Dahlqvist, som vunnit de fem senaste fristilssprintarna i världscupen, kom också ett glädjande besked inför sprinten. Det gula kort hon drog på sig i Sverigepremiären har strukits, skriver Aftonbladet. Det gör att guldfavoriten slipper risken att diskvalificeras om hon får ännu ett gult kort i dag.

I sin kvartsfinal vann Dahlqvist efter att ha spurtat ner norskan Tiril Udnes Weng, som dock också gick vidare.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons