Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Supporter knivmördad i Aten – match flyttas

En grekisk fotbollssupporter knivhöggs till döds i Aten inför Champions League-matchen mellan AEK Aten och Dinamo Zagreb.
Åtta andra skadades i bråket, enligt polisen.
Nu meddelar Uefa att matchen flyttas och inte kommer att spelas i kväll.
Fotboll • Publicerad 8 augusti 2023
Dinamo Zagrebs bortafölje i samband med en tidigare Europamatch. Arkivbild.
Dinamo Zagrebs bortafölje i samband med en tidigare Europamatch. Arkivbild.Foto: Frank Augstein/AP/TT

"En allvarlig incident har skett i närheten av arenan. En ung grekisk man knivhöggs till döds och sex andra är skadade", skriver polisen i ett uttalande.

Mannen, som är 29 år, fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Annons

Matchen i den tredje kvalrundan till höstens gruppspel skulle ha spelats under tisdagskvällen, men Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) meddelade att den flyttas och inte kommer att spelas på tisdagskvällen. Första matchen spelas i stället i Zagreb nästa vecka med returen i Aten antingen den 18 eller 19 augusti.

88 andra personer har gripits i anslutning till bråket.

Grekisk fotboll har genom åren drabbats hårt av våld kopplat till fotbollsmatcher. Det fick regeringen att höja maxstraffet för supportervåld från sex månader till fem år.

2022 dödades den 19-årige supportern Alkis Kampanos i Thessaloníki i samband med matchen mellan Aris Thessaloniki och Paok. I juli dömdes sju personer, som stod åtalade för dådet, till livstids fängelse. Fem andra dömdes för att ha deltagit i mordplanerna. Mordet var det tredje som kopplas till fotbollsmatcher de senaste tre åren i Thessaloníki.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons