Svängdörrar i IFK:s försvar – förlorade streckmatchen

Med ett mittförsvar som läcker som ett såll vinner man inga handbollsmatcher.
Det gjorde inte heller IFK Karlskrona när Ystad IF:s farmarlag Di Vide var på besök.
33–35 slutade den viktiga streckmatchen.
Karlskrona • Publicerad 9 december 2018
Jasmin Arifagic gjorde sju mål mot Di Vide, men det räckte ändå inte till poäng.Foto: Marcus Palmgren

Det hjälpte inte att Di vides duktige målvakt Måns Landgren fick rött kort efter en incident tjugo minuter in i matchen. Ersättaren Erik Hvenfeldt var minst lika bra.

Eller var det så att IFK-spelarna gjorde honom bra med sitt spel?

– I dag var det dåligt över hela linjen. Vi vinner inte en enda kamp och då vinner man inte heller några matcher.

Nicklas Martinsson, tränare för IFK Karlskrona, var inte nådig i sin kritik. Och till viss del har han rätt.

I och för sig var de första 30 minuterna godkända, även om det fanns tendenser till dåligt försvarsspel redan då. Undantaget var Niklas Othén i IFK-målet som storspelade och räddade ett tiotal skott.

Framåt fanns det också vilja hos en del hemmaspelare. Jasmin Arifagic gjorde allt rätt i anfallsväg och satte sju mål bakom Di Vides målvakt.

En halvtidsledning med 17–15 gav också publiken ett visst hopp, men Ystadgrabbarna och en dålig halvlek satte stopp för det hoppet.

– Första halvlek var hyfsad, inte mer. Ett juniorlag som Di Vide skall vi bara vinna mot, men ”hystar” man boll och viljan saknas då går det så här, säger tränare Martinsson och skakar på huvudet.

Och andra halvlek var inte bra. Gästerna gick igenom i mittförsvaret lite som de ville. Di Vide hade viljan i matchen, så långt har Martinsson helt rätt.

Sedan kvittade det att IFK-spelarna punktmarkerade den som de trodde byggde upp anfallen då var bara någon annan som klev fram i stället. Ett målvaktsbyte i hemmalaget hjälpte inte heller.

Efter Victor Grevstads 21–21 var IFK Karlskrona definitivt ett förlorat lag. Då var det svängdörrar i IFK-försvaret.

Fredrik Faxe får trots detta mer än godkänt för sin insats. Kantspelarna Jasmin Arifagic och Filip Psajd var bra i varsin halvlek. Plus också till, Lukas Olsson.