Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Svenska EM-fans oroade över SAS-strejk: "Tråkigt"

Sverige mot Nederländerna i EM-premiären i Sheffield på lördag.
Förhoppningsvis kommer alla svenska supportrar dit.
Fotboll • Publicerad 5 juli 2022
Flera svenska supportrar är oroliga över att missa den svenska EM-premiären med anledning av SAS-strejken. Arkivbild.
Flera svenska supportrar är oroliga över att missa den svenska EM-premiären med anledning av SAS-strejken. Arkivbild.Foto: Magnus Andersson/TT

Enligt flygbolaget SAS påverkas 30 000 resenärer dagligen i och med den pågående pilotstrejken. Med bara dagar kvar till Sveriges EM-premiär mot Nederländerna i England är det nu flera blågula supportrar som inte riktigt vet vad som väntar.

Omkring 2 500 biljetter är köpta av svenskar på olika sätt till premiären som spelas på Bramall Lane i Sheffield på lördag.

Annons

– Det vi har sett är att de flygen som går till Manchester på torsdag flygs av en annan organisation och den informationen vi har fått är att det inte påverkar. Men det är klart, det är många som är oroliga och inte riktigt vet, men vi håller tummarna att det inte är så många drabbade, säger Susanne Wänberg Petersson, ordförande i supporterorganisationen Camp Sweden, till TT.

– Oron är att det kommer sena besked eftersom de kommer fler och fler flighter som blir inställda ju längre det drar ut. Det är lite tråkigt att det grusas av en sådan känsla innan.

Wänberg Petersson berättar att torsdag och fredag är de stora resdagarna.

– Jag vet att SAS har flygningar från Stockholm till Manchester varje dag, det är den flygningen som de flesta fansen åker med.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons