Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Två svenska parastjärnor smittade – VM i fara

Paraalpinåkaren Ebba Årsjö har smittats av covid-19. Nu är hennes medverkan i VM i Lillehammer, som inleds på torsdag, i fara.
"Man känner sig maktlös", säger hon i ett pressmeddelande.
Paralympiskt • Publicerad 10 januari 2022
Ebba Årsjö. Arkivbild.
Ebba Årsjö. Arkivbild.Foto: Duygu Getiren/TT

Det svenska paralandslaget har fått ytterligare en coronasmäll efter att medaljhoppet Zebastian Modin i förra veckan testade positivt. Nu har också Ebba Årsjö, ett stort svenskt medaljhopp inför Paralympics i Peking och VM i parasnösport i Lillehammer efter att bland annat ha tagit två världscupsegrar den här säsongen, blivit smittad.

Därför är även 20-åringens VM-deltagande i fara.

Annons

"Jag blev väldigt ledsen när jag fick beskedet, man känner sig maktlös. Det var inte riktigt den här uppladdningen jag hade tänkt mig inför VM. Som tur är har jag bara haft lätta symptom och mår förvånansvärt bra", säger Ebba Årsjö i ett pressmeddelande.

Paralympics i Peking i mars är dock det stora målet, meddelar hon, som precis som Modin hellre ser ett smittobesked nu än då.

"Jag tar hellre det här nu än veckan innan Paralympics. Det får man trösta sig med", fortsätter Årsjö.

Hon missar troligtvis VM-störtloppet på torsdag, men hoppas fortfarande kunna delta i slalom- och storslalom-tävlingarna som går i slutet av mästerskapet.

"Jag har tester inbokade hela veckan och så fort jag får grönt ljus kommer jag att ansluta till VM", säger hon.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons