4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Svenskens dubbel räckte inte – strafförlust

Kevin Stenlund gjorde för första gången i NHL-karriären två mål i samma match. Men det räckte inte hela vägen för hans Winnipeg, som förlorade efter straffläggning mot Los Angeles med 5–6.
Ishockey • Publicerad 1 mars 2023
Winnipegs Kevin Stenlund firar med Adam Lowry.
Winnipegs Kevin Stenlund firar med Adam Lowry.Foto: Fred Greenslade/AP/TT

– Det är en tuff förlust, men grabbarna jobbade hårt, och det får vi så klart ta med oss till nästa match, säger Stenlund.

Stenlund gav Winnipeg ledningen med 4–3 när han pricksköt i krysset i andra perioden. I slutet av perioden lyckades han i numerärt underläge utöka ledningen då han spelades fram av Adam Lowry satte 5–3-målet.

Annons

Målet var Stenlunds femte för säsongen.

Men matchens gigant var Los Angeles Anze Kopitar, som stod för fyra mål i matchen. Han reducerade efter Stenlunds andra mål och Gabriel Vilardi såg senare till att kvittera.

Efter en mållös förlängning var Los Angeles Adrian Kempe den enda som lyckades sätta en straff, vilket gav Los Angeles segern.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.