Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Svenskt brons säkrade OS-plats: "Inte sjunkit in"

Sverige fortsätter att skörda framgångar i VM i segling.
Under torsdagen blev det brons i OS-klassen Nacra 17 för Emil Järudd och Hanna Jonsson, som även såg till att säkra en svensk OS-plats.
– Det är fantastiskt kul, säger Järudd.
Segling • Publicerad 17 augusti 2023
Emil Järudd (längst bak) här tillsammans med tidigare seglingspartnern Cecilia Jonsson. Arkivbild.
Emil Järudd (längst bak) här tillsammans med tidigare seglingspartnern Cecilia Jonsson. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det var en glad duo som pratade med TT efteråt.

– Jag tror inte det har sjunkit in ännu. Vi hade som mål att ta medalj. Vi är oerhört stolta, säger Hanna Jonsson.

Annons

I och med dagens bronsplats i Haag i Nederländerna säkrades en nationsplats för Sverige i klassen Nacra 17 i OS. Än mer imponerande med bronspengen är att Järudd och Jonsson endast seglat ihop i knappt två år.

– Det är fantastiskt kul. Vårt mål är att ta OS-guld i Paris, så det här var ett stort delmål för oss, säger Emil Järudd.

– Det känns jätteskönt att ha säkrat en plats i OS för Sverige, fyller Hanna Jonsson i.

Järudd var med redan i OS i Tokyo 2020, då ihop med seglingspartnern Cecilia Jonsson. Men för Hanna Jonsson så blir OS i Paris nästa sommar 24-åringens första olympiska spel – om duon tas ut i truppen.

– Vi har gjort en del tävlingar tidigare och vi visste att vi hade potentialen. Så det känns otroligt kul att vi lyckades försvara tredjeplatsen, avslutar Järudd.

Under onsdagen tog duon Vilma Bobeck och Rebecca Netzler VM-guld i klassen 49erFX. Det trots att det återstår ett race av tävlingen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons