Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Bakslag i curlingen – förlust mot Kina

Dagen började i dur med en prestigeseger, men slutade i moll för lag Hasselborg i curlinghallen med en oväntad förlust mot Kina, 6–9, i OS-turneringen.
Curling • Publicerad 12 februari 2022
En bister Anna Hasselborg konstaterar att det inte gick Sveriges väg mot Kina.
En bister Anna Hasselborg konstaterar att det inte gick Sveriges väg mot Kina.Foto: Christine Olsson/TT

Förlusten mot Kina, som dittills inte vunnit någon av sina tre matcher i turneringen, innebär att Sverige har två segrar och två förluster efter fyra av grundseriens nio omgångar.

De fyra första lagen i tabellen får spela semifinal.

Annons

Förlusten var oväntad, men inte oförtjänt. Kinesiskorna fick tidigt kommandot i matchen. I den andra omgången tog Kina en trepoängare. Sen stal kinesiskorna även två poäng i den femte omgången.

Då låg lag Hasselborg under med 2–6 och läget var prekärt. Men efter två poäng vardera i de påföljande omgångarna hade Sverige kvitterat till 6–6.

Kina tog dock två poäng till i den åttonde omgången och stal även en sten i den nionde omgången. Då tvingades lag Hasselborg att chansa för att komma i kapp. Men chansningen misslyckades och förlusten var ett faktum.

Tidigare under dagen visade lag Hasselborg upp ett bättre spel. I matchen mot Kanada, ledd av 2014 års OS-guldmedaljör Jennifer Jones, behövdes det kontrollmätning i sista omgången innan den svenska segern var klar.

Inför den sista omgången hade Sverige en 7–5-ledning. Kanada säkrade till sist en poäng, men det krävdes kontrollmätning för att slå fast att Sverige låg bäst med den andra, vilket innebar seger med 7–6.

På söndagen väntar en nyckelmatch för lag Hasselborg mot USA som har tre segrar efter fyra omgångar.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons