Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Sveriges EM-lag uttaget – Fredricson saknas

Ridsport • Publicerad 1 augusti 2023
Hopplandslagets Henrik Ankarcrona, Jens Fredricson och Henrik von Eckerman efter framgångarna i ryttar-VM i Danmark. Arkivbild.
Hopplandslagets Henrik Ankarcrona, Jens Fredricson och Henrik von Eckerman efter framgångarna i ryttar-VM i Danmark. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Ryttarstjärnan Peder Fredricson har meddelat att han avstår EM i Milano efter hans olycka på Stockholms Stadion tidigare i juni.

Det svenska landslaget, som presenterades under tisdagen, får därmed klara sig utan honom.

Annons

De fem ryttare som kommer representera Sverige i Europamästerskapet är Henrik von Eckermann, Rolf-Göran Bengtsson, Jens Fredricson, Petronella Andersson och Wilma Hellström.

"Det är ett jättestarkt lag som har potential att gå långt", säger förbundskapten Henrik Ankarcrona i ett pressmeddelande.

Nytt för årets EM är att alla fem ryttare får rida mästerskapet. Fyra ryttare ingår i laget och en ryttare startar individuellt.

EM i Milano avgörs 30 augusti–3 september

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons